NIEUWS

Subsidie Overijssel voor elektrische bakfietsen

21-02-2018

Bent u als ondernemer werkzaam in de regio Zwolle-Kampen, Stedendriehoek of Twente? Vervoert u pakketjes of goederen met een vrachtauto of busje door de stad? Doe dan nu mee aan de vrachtfietsactie van Beter Benutten. U kunt een week lang gratis een elektrische vrachtfiets van Centaur Cargo proberen, als alternatief voor uw stadsvervoer. Als de fiets bevalt krijgt u een subsidie van maximaal €1500 op de aanschaf van uw eerste vrachtfiets. Vanaf 5 maart staan de fietsen bij Fietskoeriers Deventer en kunt u als ondernemer uit de regio een fiets kosteloos testen. De actie loopt tot en met 1 juli. Er is een beperkt aantal fietsen per regio beschikbaar, wees er dus snel bij! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Subsidie elektrische bakfiets - Rotterdam

17-01-2018

De gemeente Rotterdam wil maaltijdbezorgers aanmoedigen om schoner vervoer te gebruiken. De oude brommers en snorfietsen die gebruikt worden zorgen voor overlast en met een subsidie op elektrische fietsen wil de gemeente dit tegen gaan. Bedrijven die gevestigd zijn in Rotterdam kunnen gebruik maken van een subsidie om één elektrische bakfiets per vestiging te kopen of leasen. De subsidie bedraagt maximaal 1000 euro of 50 % van de aankoopprijs. De regeling is beschikbaar tot eind 2018. Lees hier meer over de voorwaarden en aanvullende informatie.

De fysio op de bakfiets

11-01-2018

Maak kennis met de fysio op de fiets! Mobiele fysiotherapiepraktijk Fysio2You gebruikt een bakfiets voor het bezoeken van cliënten in de Amsterdamse binnenstad: “Met een bakfiets ben ik in Amsterdam een stuk sneller bij de volgende klant en hoef ik nooit te zoeken naar parkeerplek”.

Probeer gratis een elektrische vrachtfiets van Centaur Cargo

07-12-2017

Bent u als ondernemer werkzaam in de regio Zwolle-Kampen, Stedendriehoek of Twente? Vervoert u pakketjes of goederen met een vrachtauto of busje door de stad? Doe dan nu mee aan de vrachtfietsactie van Beter Benutten. U kunt een week lang gratis een elektrische vrachtfiets van Centaur Cargo proberen, als alternatief voor uw stadsvervoer. Als de fiets bevalt krijgt u een subsidie op de aanschaf van uw eerste vrachtfiets. De actie is gestart in de regio Zwolle-Kampen en gaat later van start in de regio's Twente en Stedendriehoek. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Duurzame post- en pakketservice op een cargobike

05-12-2017

De Gorkumse fietskoerier kiest voor duurzame post- en pakketbezorging in de stad. Waar auto's en bestelbusjes moeite hebben om de stad in en uit te komen, is de fietskoerier snel op de plek van bestemming. Ondernemer Marcel Herrewijn is in oktober gestart met de Gorkumse fietskoerier. Voor zijn bezorgservice maakt hij gebruik van een bakfiets van Centaur Cargo.

Marcel: "Ik ben bij diverse fietsen gaan kijken maar de Centaur City kwam er voor mij het beste uit. Ik heb voornamelijk vergeleken op prijs en kwaliteit. Natuurlijk heb ik de bak laten beplakken met mijn logo. De fiets wordt dagelijks ingezet voor het vervoeren van pakketjes. In Gorinchem zijn veel hoogteverschillen door dijken en bruggen, de versnelling van de bakfiets werkt dan super!" 

Wijkvegers Nijmegen op elektrische bakfiets Centaur Clean

15-11-2017

Deze week gaan in de Nijmeegse wijk Dukenburg vier assistent wijkvegers aan de slag op een elektrische bakfiets. Zij maken de komende zes maanden deel uit van een pilot, die past bij het motto van de stad 'Nijmegen schoon, heel gewoon'.  De assistent wijkvegers van Dar, verantwoordelijk voor het beheer openbare ruimte, werken zichtbaar aan een schonere wijk en stimuleren hiermee bewoners om hun wijk schoon te houden. Voor de pilot fietsen ze met de elektrische variant van de Centaur Clean, die geoptimaliseerd is voor het schoon houden van steden.

Reclame maken met de bakfiets

31-10-2017

Met de bakfietsen van Centaur Cargo worden niet alleen goederen bezorgd, ze zijn ook zeer geschikt voor promotie doeleinden. Supermarktketen Coop kiest voor een bakfiets met herkenbare oranje Coop uitstraling. Een goede manier om producten ten toon te stellen of als marketingmiddel! 

Albert Heijn bezorgdienst SuperBuddy doet boodschappen met de bakfiets

19-09-2017

Albert Heijn begint een proef met een snelle bezorgservice waarbij je boodschappen binnen twee uur op een plek naar keuze worden geleverd. De dienst heet Rappie en is een aanvulling op de standaard bezorgservice. De supermarktketen gaat in Rotterdam een exclusieve samenwerking aan met start-up SuperBuddy.
Als snelle online bezorgdienst gebruiken zij bakfietsen van Centaur Cargo om boodschappen te bezorgen bij klanten. De bezorgers, buddies genoemd, doen fysiek boodschappen in de winkel en brengen deze fietsend bij je thuis. Superbuddy maakt hiervoor gebruik van Centaur Carves. Deze zijn voorzien van een scheidingswand in het midden van de bak zodat de ruimte optimaal benut kan worden. Meer informatie over de Centaur Carve kunt u hier vinden.

Pilot PostNL met bakfietsen Centaur Cargo

12-09-2017

PostNL heeft in Utrecht en Amsterdam een pilot met bakfietsen van Centaur Cargo! Met drie Centaur Carves ervaren bezorgers het gemak van de bakfiets voor het bezorgen van post en pakketjes.

De carvende driewieler is eenvoudig te gebruiken in de binnenstad, en rijdt dankzij het unieke carving systeem als een tweewieler. Doordat de fiets bij het afstappen meteen recht staat kost het weinig tijd van fiets naar voordeur.